Termeni și condiții

www.fordesign.ro (denumit in continuare “Site-ul”) apartine societatii comerciale S.C. FOR DESIGN S.R.L, cu sediul in Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, Ipotești, Județul Suceava, inregistrata la Oficiul Registrul Comertului sub numarul J33/192/2007, CUI: RO 20985941. Prezentul document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza Site-ul. Site-ul cuprinde si diverse domenii si sub-link-uri apartinand societatii comerciale S.C. FOR DESIGN S.R.L („Societatea”).

Accesul si folosirea Site-ului se face in termenii si conditiile de mai jos. Folosirea Site-ului, inregistrarea si accesul la produse presupune implicit acceptarea fara obiectii si/sau rezerve a acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care rezulta din acceptarea acestora. Produsele oferite de Site sunt rezervate persoanelor fizice si juridice. Termenii si conditiile acestor produse pot fi modificate de catre Societate in orice moment, fara instiintarea in avans a utilizatorului. Utilizatorul (termen prin care intelegem persoana fizica sau juridica care foloseste Site-ul) va putea accesa in permanenta termenii si conditiile de comandare a produselor pentru a le putea verifica in orice moment.

1. ÎNREGISTRAREA ȘI CONFIRMAREA UNEI COMENZI

Prin lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) sau prin intermediul magazinului online www.fordesign.ro, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare prin care vânzătorul își desfășoară operațiunile (electronic sau telefonic).

O comandă este compusă din următoarele:

- bunuri sau servicii regăsite în oferta magazinului online mai sus menționat;

- mențiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum și alte mențiuni speciale;

- specificațiile cumpărătorului.

Comanda se poate face:

 • prin magazinul online www.fordesign.ro
 • e-mail la adresa [email protected]
 • la telefoanele +40732760658, +40732760660
 • personal la sediul firmei din str. Mihai Viteazu, nr. 532 A, loc. Ipotești, jud Suceava.

Lansarea unei comenzi (electronic sau telefonic) nu presupune și confirmarea comenzii și a contractului.  Etapele sunt următoarele:

 • înregistrarea unei comenzi.
 • preluarea unei comenzi de către un agent de vânzări.
 • confirmarea unei comenzi se face după verificarea comenzii și a stocului produselor aflate în comandă. Această confirmare se face de către un agent de vânzări, telefonic sau electronic (e-mail);
 • livrarea unei comenzi se face după confirmarea comenzii și după stabilirea detaliilor de livrare de către agentul de vânzări și de către cumpărător.


Fiecare comanda emisa va fi confirmata fie online, fie telefonic, după primirea confirmării de înregistrare a acesteia. Simpla confirmare de înregistrare a comenzii, nu constituie implicit si confirmare de livrare. Confirmarea telefonica este obligatorie pentru clienții noi.

In cazul in care comanda dvs. nu poate fi confirmata, datorita faptului ca nu putem lua legătura cu dvs., utilizând oricare din metodele de contact, ca urmare a furnizării de informații eronate la înregistrarea pe site, operatorul poate lua decizia revocării acesteia, in termen de 10 zile de la emitere.

2. DEFINITII

Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) magazinului virtual online www.fordesign.ro, inclusiv emiterea comenzilor pentru produsele expuse, implica acceptarea acestor termeni si condiții. Operatorul For Design își rezerva dreptul de a modifica acești termeni fără o notificare prealabila.

Termenii si condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri si servicii de către S.C. FOR DESIGN S.R.L. prin intermediul magazinului virtual www.fordesign.ro, către Cumpărător.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

 • Cumpărător - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o comanda pe www.fordesign.ro,
 • Vânzător - societatea comerciala S.C. FOR DESIGN S.R.L., având sediul social in Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, Ipotești, Județul Suceava (RO 20985941, J33/192/2007);
 • Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile menționate in Comanda, care urmează a fi furnizate de către vânzător, cumpărătorului;
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vânzător si cumpărător, prin care vânzătorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile, iar cumpărătorul este de acord sa primească aceste bunuri si servicii si sa facă plata acestora;
 • Contract - comanda confirmată de către vânzător (confirmarea unei comenzi se poate face doar telefonic sau electronic).
 • Specificații - toate specificațiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor așa cum sunt precizate in comanda.

Termeni si conditii - intelegerea contractuala dintre vanzator si cumparator, in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Cumparatorul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda care genereaza efecte juridice de la momentul incheierii contractului de vanzare prin confirmarea si acceptarea comenzii de catre vanzator. Cumparatorul se obliga sa ia la cunostinta prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator. Dreptul de retragere

Aveţi dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile.

Perioada de retragere expira după 14 zile incepand de la ziua

la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor,

la care intraţi dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a ultimului produs, in cazul in care ati comnadat bunuri multiple printr-o singura comanda si acestea au fost livrate separate sau de la ziua

la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a ultimului lot sau a ultimei piese, in cazul unui contract privind livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau parti.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaraţie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail la adresele indicate in sectiunea “Contact” a prezentului site-web, sectiune care face parte intergranta din termenii si conditiile prezente. In acelasi scop, puteti transmite la adresele indicate in sectiunea “Contact” a prezentului site urmatorul formular de retragere:

3. FORMULAR DE RETRAGERE

Trimiteti un email pe adresa [email protected] in care descrieti motivul retragerii.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Daca va retrageti, vom rambursa suma, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare prin transfer bancar (cumparatorul trebuie sa precizeze un cont IBAN in RON, compus din 24 de caractere); in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

In cazul in care ati receptionat produsele comandate, expediati produsele fara intarzieri nejustificate la urmatoarea adresa: PROGZEE SRL, Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, Ipotești, Județul Suceava, TEL:0755 259 591 , in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor si sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionării produselor.

Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat.

Retragerea din contract, fără a preciza motivul nu este posibilă în situația în care produsul a fost parțial folosit. Nu este posibilă retragerea din contract la produsele a căror caracter exclude acest lucru din motive igienice (de.ex. rujuri, creme, șampoane, pensule de machiaj, periuțe de dinți, epilatoare, aparate de ras, etc). În situația în care produsul va fi început, deteriorat sau vizibil folosit, vânzătorul are dreptul să ceară contravaloarea pagubei.

In functie de starea produsului returnat, se va decide daca rambursarea poate fi acceptata.

Numai in anumite situatii care depind numai de decizia Vanzatorului, acceptam returnarea produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. In astfel de cazuri Vanzatorul va face o verificare asupra produsului si va stabili valoarea care trebuie returnata Cumparatorului (cumparatorul trebuie sa precizeze un cont IBAN in RON, compus din 24 de caractere).

4. LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea se va efectua prin firma de curierat contra cost. Termenul de livrare vi se va comunica in funcție de disponibilitatea produselor odată cu confirmarea telefonica a comenzii. Toate expedițiile sunt însoțite de factura fiscala, bon fiscal sau chitanța. 
Pentru detalii privind livrarea puteți contacta biroul local al transportatorului comunicat de noi.

Termene de livrare

Atunci când produsele se afla pe stoc, livrarea la firma de curierat se face in 24 ore de la confirmarea plații.
In cazul in care produsele nu se afla pe stoc pot exista doua situații:
1. comanda pentru producție (termen de livrare 7-10 zile lucrătoare), in funcție de volumul comenzii sau al complexității termenul de livrare poate depășii 10 zile lucrătoare.
2. comanda externa (termen de livrare 14 zile lucrătoare).
FOR DESIGN SRL își rezerva dreptul de a mari timpul de livrare in situații speciale cu anunțarea clientului in prealabil.


Pentru întârzierile cauzate de firma de curierat, FOR DESIGN SRL nu este sub nici o forma responsabila pentru depășirea termenului de livrare a produselor. Comandarea produselor nu garantează livrarea produselor in termenul afișat.
Decizia privind achiziția produselor de pe site-ul de vânzări online www.fordesign.ro revine in totalitate cumpărătorului.
Responsabilitatea asupra integrității produselor livrate aparține transportatorului, începând cu momentul expediției acestora. 

Observație
Pozele au caracter orientativ in alegerea produsului si in majoritatea cazurilor reflecta întocmai produsul.

5. MODALITATI DE PLATA

Preturile afișate pe site conțin TVA si nu includ cheltuielile de transport. Pentru condițiile de transport va rugam sa citiți secțiunea „4. LIVRAREA PRODUSELOR". Pentru anumite produse sau categorii de produse pot exista oferte speciale, al căror preț este mai mic decât prețul normal de vânzare.


Metodele curente de plata sunt:

 • ordin de plata, înainte de expedierea produselor.
 • depunere numerar in contul companiei, sau virament in acest cont.
 • plata la destinație odată cu livrarea produselor (ramburs curier). In funcție de valoarea sau volumul comenzii se poate solicita plata unui avans.
 • numerar la sediul firmei daca se dorește ridicarea produselor de la depozit.

6. RETURNAREA PRODUSELOR

Cumpărătorul poate solicita returnarea produselor in următoarele situații:
Produse ce au fost livrate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Cumpărătorul va refuza recepția. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv daca valoarea este mai mica, veți primi o rambursare parțiala pana la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul înlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de Vânzător.

In situația in care se constata ca la livrarea prin curier, produsele sunt deteriorate, Cumpărătorul are obligația sa completeze un proces verbal semnat de angajatul firmei de curierat care a făcut livrarea. Abia după aceea refuza produsul deteriorat, urmând sa-i fie livrat altul in loc pe baza procesului verbal. Plata transportului la returnarea produselor este suportata de către Cumpărător.

Produse excluse, fără drept de returnare:

1.  produse confecționate după specificațiile prezentate de Cumpărător sau personalizate in mod clar, altele decât cele afișate pe site-ul de vânzări online www.fordesign.ro.
2.  produse susceptibile de a se deteriora la transport.

Reclamațiile ulterioare nu mai sunt luate in considerare.


NOTA: In orice situație de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeași stare, neutilizate.

Produsul returnat trebuie sa fie intact si in aceeași stare in care a fost expediat, inclusiv ambalajul. Nu se pot returna produse deteriorate, murdare sau cele care au fost modificate la cererea Cumpărătorului, cu ambalajele aferente si împreuna cu toate documentele care l-au însoțit factura fiscala, bon fiscal sau chitanța, etc.).
In momentul efectuării unei comenzi online, Cumpărătorul declara ca a luat cunoștința si este intru totul de acord cu cele menționate mai sus.

7. SOLUTIONAREA ALTERNATIVA A LITIGIILOR

In vederea solutionarii independente, impartiale, transparente, eficace, rapide si echitabile, pe cale extrajudiciara, a eventualelor litigii care privesc obligatiile contractuale rezultate din contractele de vanzare sau de prestare de servicii online incheiate cu dumneavoastra, in calitate de consumator, prin intermediul site-ul www.fordesign.ro, va informam de existenta si posibilitatea de a recurge la platforma europeana SOL (denumita in continuare „platforma SOL”).

Platforma SOL este un site internet interactiv, gratuit si disponibil online in toate limbile oficiale ale institutiilor Uniunii Europene, creat pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor indicate in paragraful anterior.Aveti posibilitatea de a accesa platforma SOL la urmatoarea adresa de internet: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

Adresa noastra de e-mail este urmatoarea: [email protected]

8. GARANTIA SE ACORDA IN URMATOARELE CAZURI

Daca este un defect care poate fi inlaturat, produsul va fi schimbat partial sau total. Daca defectul nu poate fi inlaturat datorita naturii disproportionate a acestuia, si inlocuirea produsului nu este posibila, clientul va avea posibilitatea de a primi suma de bani intr-un cont bancar in RON.

Daca este un defect care impiedica folosirea normala a produsului, inlocuirea acestuia sau renuntarea la achizitie.

In cazul defectelor multiple sau repetate, inlocuirea produsului sau renuntarea la achizitie. Reparatia defectului exista atunci cand acelasi defect, care impiedica folosirea normala, a fost inlaturat de cel putin 2 ori in perioada de garantie si a reaparut. Defecte multiple inseamna cel putin 3 defecte care impiedica folosirea normala.

In cazul altor defecte ce nu pot fi inlaturate, si care nu necesita inlocuirea produsului, clientul va avea dreptul la un discount rezonabil sau la renuntarea la achizitie.

Pentru a beneficia de garantie, cumparatorul e obligat sa faca o sesizare.

In functie de natura cazului, este posibil sa nu fie necesar un certificat de garantie, dovada achizitiei produsului fiind suficienta si necesara.

Sesizarea referitoare la defectele constatate va fi procesata fara nici o intarziere, cu exceptia cazului in care partile s-au inteles altfel. Vanzatorul va comunica cumparatorului termenul si modalitatea de procesare a sesizarii, inclusiv confirmarea reparatilor necesare si durata acestora, sau, daca este cazul, motivarea in scris a refuzului de a da curs solicitarii.

9. PRETURILE SI VALIDITATEA OFERTEI

Preturile afișate pe site conțin TVA si nu includ cheltuielile de transport. Pentru condițiile de transport va rugam sa citiți secțiunea „4. LIVRAREA PRODUSELOR". Pentru anumite produse sau categorii de produse pot exista oferte speciale, al căror preț este mai mic decât prețul normal de vânzare.

10. DISCOUNT-URI (REDUCERI)

In magazinul online, acordam diferite tipuri de discount-uri. In cazul in care pentru un produs se pot aplica mai multe tipuri de discount, acestea se cumuleaza.

Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, vanzatorul are dreptul de a refuza folosirea codului de reducere.

11. VOUCHERUL CADOU

Pentru comanda unui Voucher nu se poate aplica discountul oferit de alte cupoane/vouchere.

12. FACTURA ELECTRONICA

După expedierea coletului veți primi un e-mail de confirmare în care se va afla și factura în format efectronic. Puteți astfel descărca factura accesând link-ul din e-mail. De asemenea, vă informam că factura electronică este disponibilă pentru descărcare în contul de utilizator, în orice moment, la cerere, prin e-mail la [email protected].

13. IN CONFORMITATE CU LEGEA

Pentru înregistrarea de vânzări, vânzătorul este obligat să elibereze o chitanță pentru cumpărător. De asemenea, vânzătorul trebuie să înregistreze imediat vânzarea online cu administratorul fiscal. În cazul unor dificultăți tehnice, înregistrarea trebuie să fie făcută în termen de 48 de ore, cel târziu.

14. COMPLETAREA FORMULARELOR/INCHEIEREA CONTRACTELOR

Consumatorului i se poate solicita sa completeze anumite formulare si/sau sa incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, in functie de comanda. Contractele pot fi incheiate in limba romana sau in alta limba. Cumparatorul poate modifica eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii. Termenii si conditiile prezente permit cumparatorului arhivarea si reproducerea acestora. Tarifele pentru comunicarea la distanta pentru plasarea comenzilor sunt tarifele normale practicate de operatorii acestor retele.

15. ACCES

Folosirea Site-ului este permisa pentru oferirea si obtinerea de informatii. Orice folosire in alte scopuri decat acesta este interzisa. Pentru a accesa Site-ul si produsele si informatiile puse la dispozitie pe Site aveti nevoie de acces la internet. Societatea nu isi asuma responsabilitatea pentru siguranta acestui Site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta.

16. REGULI DE FOLOSIRE

Societatea sau terte parti pot oferi autorizat, prin intermediul Site-ului, legaturi (“link”-uri) catre alte pagini sau resurse de internet. Societatea nu garanteaza, nu este si nu poate fi responsabila in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale existente pe site-urile respective. Societatea nu va fi responsabila sau pasibila de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupus cauzata de/sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective. Societatea isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace si de a cere pedepsirea conform legilor in vigoare a persoanelor implicate in distrugerea sau alterarea Site-lui, a continutului sau sigurantei acestuia sau incercarea de a ataca sau compromite Societatea sau pe partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora. Orice eventual litigiu in legatura cu Site-ul este de competenta instantelor competente de la sediul Societatii.

Nu sunt permise:

- copierea, multiplicarea, distribuirea, stocarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor aflate pe acest Site;

- incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui Site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

- incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua Societatii sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua Societatii care nu sunt publice, fara autorizatie;

- folosirea oricaror adrese de e-mail publicate pe Site pentru distribuirea lor pe liste de trimitere de e-mail sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Incalcarea oricareia dintre aceste reguli presupune raspunderea civila sau penala, dupa caz Societatea va cerceta faptele care implica asemenea incalcari, cooperind cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

17. CONFIDENTIALITATE

Informatia pe care dvs. o furnizati despre dvs. catre www.fordesign.ro va fi folosita doar in conformitate cu termenii Confidentialitate si Informatii Personale (art. 26 din prezentul document) ai www.fordesign.ro.

18. INREGISTRARE, PAROLE SI RESPONSABILITATI

Pentru a folosi produsele oferite de site-ul www.fordesign.ro, va obligati sa:

1) oferiti date reale, complete si corecte despre dumneavoastra asa cum este cerut in formularul de contact de pe Site;

2) pastrati si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inscriere pentru a fi adevarate, exacte si complete. Sunteti de acord sa faceti aceasta eventuala completare in cel mult 10 de zile de la data la care s-au produs schimbarile.

Daca veti oferi informatii care nu sunt reale, inexacte sau incomplete Societatea are dreptul sa va faca raspunzator, dumneavoastra fiind obligat sa reparati orice paguba, de orice natura, pe care ati produs-o Societatii si/sau Site-ului si totodata sa aparati Societatea fata de orice pretentii ale tertilor, de orice natura, pornite din actiunile de care dvs va faceti vinovat. De asemenea, www.fordesign.ro nu raspunde in niciun mod de informatiile si datele publicate, difuzate sau trimise de catre utilizatorii sai. Cu toate acestea, Societatea isi rezerva dreptul ca oricand, unilateral, sa verifice acuratetea si corectitudinea informatiilor oferite de catre dumneavoastra si sa actioneze in consecinta, potrivit celor de mai sus. Dupa completarea formularului de pe site, utilizatorul are la dispozitie un cont pentru comandarea produselor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei de acces la produsele site-ului, conditionate de inregistrare (logare). Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, Societatea S.C. FOR DESIGN S.R.L nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consecintele care pot aparea. Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru corectitudinea informatiilor transmise. De asemenea, sunt de acord sa nu utilizeze niciodata parola altui utilizator pentru a publica mesaje / oferi informatii.

19. CONFIDENTIALITATE SI INFORMATII PERSONALE

Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, societatea comerciala S.C. FOR DESIGN S.R.L are obligatia de a administra cu buna-credinta, in conditii de siguranta si numai pentru scopurile mentionate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopurile colectarii datelor sunt marketing, reclama si publicitate, si servicii de comunicatii electronice. Dumneavoastra sunteti in mod expres de acord cu oferirea de informatii catre Site, in mod corect, cu buna credinta si conform realitatii, si folosirea de catre Societate a acestora. Prin trimiterea de informatii catre Site se intelege oferirea, in cazul persoanelor fizice, a urmatoarelor: nume, prenume, telefon/fax, adresa (domiciliu/resedinta), email, iar in cazul persoanelor juridice a urmatoarelor: datele si elementele de identificare ale companiei, precum si, in cazul ambelor situatii, trimiterea unor materiale, incluzand, exemplificativ, mesaje, articole, informatii, fotografii, date, clipuri audio/video, privitoare la bunurile promovate pe Site, in scopul oferirii catre utilizator a produselor Societatii. Trimiterea de informatii catre Site reprezinta acceptul utilizatorului acordat Societatii ca liber de orice obligatie privind achitarea unei plati si/sau remuneratii, neexclusiv si pe termen nelimitat, sa prelucreze aceste infomatii prin orice mijloace, prin operatiuni precum: colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, copierea, folosirea, distribuirea/transferul catre terti, inclusiv in strainatate, catre alti distribuitori si contractori locali si din strainatate cu care Societatea este in relatii contractuale. Societatea asigura pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal si a celorlalte informatii. Aceasta obligatie nu se aplica in cazul informatiilor dezvaluite de catre dumneavoastra deliberat unor terti. Astfel, Societatea nu isi asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale din proprie initiativa, intr-un comentariu public, pe oricare dintre paginile site-ului.  Societatea pastreaza informatiile trimise de catre dumneavoastra in baza de date si in conditii de siguranta, le prelucreaza conform legii, cu buna-credinta, in scopuri legitime, pentru furnizarea produselor sale. Aceste informatii vor fi folosite numai in scopul pentru care au fost oferite si nu vor face obiectul unor produse nedeclarate pe Site la momentul trimiterii. Pe viitor aceste informatii ne permit sa va tinem la curent cu activitatea noastra sau, dupa caz, sa desfasuram viitoarea noastra relatie. Prin comandarea unora dintre produsele Site-ului, sunteti de acord sa primiti informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Societate, partenerii contractuali ai Societatii, alte companii din acelasi grup cu Societatea, furnizori de servicii si bunuri. Conform prevederilor legale aveti dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a va opune prelucrarii datelor personale si de a solicita stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa printr-un email la adresa [email protected] sau cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de corespondenta a Societatii, Strada Mihai Viteazul, nr. 532 A, loc. Ipotești, Județul Suceava, in atentia departamentului de marketing. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Intelegeti si sunteti de acord ca opunerea la folosirea acestor informatii reprezinta imposibilitatea oferirii produselor de catre Societate si o absolva pe aceasta de orice raspundere in acest sens. Societatea nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor. Daca utilizatorii site-ului trimit materiale nesolicitate, Societatea isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale publice si lipsite de protectia dreptului de autor. Astfel de materiale devin proprietatea Societatii, libere de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi folosite in orice scop de catre Societate, fara obligatia de a acorda despagubiri pentru folosirea lor. Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile publicate, acestia ar putea fi pusi in pericol. La inregistrare, utilizatorii vor folosi adresa de email ca identificator (username/email) si parola (password). Site-ul poate folosi "cookies" (registri) pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin niciun fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca motorul de cautare este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.

20. DREPTURI DE AUTOR, MARCA SI PROPRIETATE INTELECTUALA

Societatea ofera acces liber la Site si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale. Dreptul de autor pentru toate informatiile aflate pe acest Site este detinut de Societate sau de afiliatii/partenerii sai. Niciun material de pe acest Site nu poate fi reprodus partial, in totalitate sau modificat fara acordul explicit, in avans si scris al Societatii. Continutul acestui Site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea Societatii sau a afiliatilor/partenerilor sai. Este interzisa crearea de legaturi cu acest Site ale altor site-uri sau invers, fara un acord in avans scris al Societatii. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul anterior scris al Societatii, aceasta nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care Site-ul ar putea fi legat, pentru materialele publicate pe acest Site de catre alte persoane decat cele autorizate de Societate si isi rezerva dreptul de a solicita pedepsirea conform legilor in vigoare a oricarei actiuni de acest fel. In cazul in care utilizatorii trimit diverse materiale pentru a fi publicate pe Site (fotografii, imagini video, texte, etc), materiale cerute sau nu in paginile site-ului, Societatea isi rezerva dreptul de a hotari daca, cand, in ce conditii si unde respectivele materiale vor fi facute publice. Astfel de materiale devin proprietatea Societatii in momentul trimiterii lor de catre utilizatori, libere de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi folosite in orice scop de catre Societate, fara obligatia de a acorda despagubiri pentru folosirea lor. Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a produselor, accesul sau folosirea produselor sau informatiilor puse la dispozitie de Societatea prin intermediul Site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni. Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site violeaza drepturile de autor sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii printr-un email la adresa [email protected] sau trimiterea unei cereri scrise, datata si semnata la adresa de corespondenta a Societatii:  Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, Ipotești, Județul Suceava

Declaratia de confidentialitate stabileste modul in care www.fordesign.ro foloseste si protejeaza orice informatie cu caracter personal pe care o transmiteti catre www.fordesign.ro de fiecare data cand vizitati acest website.

www.fordesign.ro doreste sa va asigure ca sunteti protejati impotriva distribuirii datelor cu caracter personal catre terti. Toate datele dumneavoastra cu caracter personal transmise catre noi pentru a va identifica corect atunci cand folositi website-ul nostru vor fi folosite in deplin acord cu declaratia prezenta de confidentialitate.

www.fordesign.ro isi rezerva dreptul de a opera modificari ale politicii de respectare a confidentialitatii datelor clientilor prin actualizarea periodica a paginii web de fata. Va recomandam in consecinta sa vizitati mai des pagina care prezinta declaratia noastra de confidentialitate pentru a va asigura ca sunteti de acord cu schimbarile operate. Declaratia de confidentialitate de fata intra efectiv in vigoare incepand cu 03.02.2014.

Putem colecta urmatoarele categorii de date personale:

- numele si prenumele

- informatiile de contact, inclusiv adresa de email

- informatii cu caracter demografic precum codul postal, preferinte si interese personale

- alte informatii utile pentru efectuarea de sondaje clientilor si/sau crearea de oferte promotionale

Ce putem face cu informatiile colectate

Va cerem anumite informatii cu caracter personal in general pentru a va intelege mai bine preferintele si a fi capabili sa va oferim produse imbunatatite si in particular pentru urmatoarele motive:

- Pastrarea unei arhive interne.

- Putem folosi anumite informatii pentru a ne imbunatati serviciile si produsele.

- Putem trimite uneori email-uri promotionale despre produsele noi, ofertele speciale sau alte informatii pe care consideram ca le veti gasi interesante folosind adresa de email transmisa catre noi.

- Din cand in cand putem folosi datele dumneavoastra personale pentru a va contacta in scopuri promotionale si de sondare a pietei. Putem sa va contactam prin email, la telefon, prin fax sau folosind serviciile traditionale de posta. Putem de asemenea folosi informatiile dumneavoastra pentru a adapta website-ul nostru la cerintele si interesele dumneavoastra.

Securitatea datelor

Dorim sa va asiguram ca securitatea datelor dvs. cu caracter personal este bine protejata. Pentru a preveni accesul neautorizat la datele dvs. sau divulgarea acestora catre terti am pus la punct mai multe proceduri adecvate, fizice, electronice si administrative, care sa securizeze si sa protejeze toate datele pe care le colectam din mediul online.

Cum folosim modulele cookie

Un modul cookie este un fisier de dimensiuni mici preluat din mediul online care va cere permisiunea de a fi plasat pe harddisk-ul dumneavoastra. Odata ce va dati acceptul fisierul este imediat adaugat intr-un folder special si poate fi folosit pentru analize ale traficului pe Internet sau sa instiinteze atunci cand doar un anume website este vizitat. Modulele cookie permit aplicatiilor web sa interactioneze cu dvs. ca si cum ar fi persoane reale.

Aplicatia web poate astfel ajusta functiile sale la nevoile dvs. specifice, la preferintele sau antipatiile dvs. prin culegerea si memorizarea de informatii particularizate.

Noi folosim module cookie pentru inregistrarea traficului pe fiecare dintre paginile website-ului nostru. Acest lucru ne ajuta sa facem analize eficiente pentru imbunatatirea si ajustarea website-ului nostru in functie de preferintele clientilor. Folosim informatiile procurate astfel exclusiv in scopuri de analiza statistica dupa care indepartam toate datele cu caracter personal din intregul sistem.

Pe ansamblu, modulele cookie ne ajuta sa va oferim un website calitativ superior, permitandu-ne sa monitorizam ce pagini considerati dvs. ca va sunt utile si ce pagini nu va starnesc interesul. Sub nici o forma un modul cookie nu ne va oferi accesul direct in calculatorul dumneavoastra sau accesul la datele dvs. confidentiale, mai putin acele informatii pe care sunteti de acord in mod explicitsa ni le impartasiti.

Puteti in orice moment sa va dati acordul sau sa refuzati instalarea modulelor cookie in sistemul dumneavoastra. Cele mai multe browsere web vor accepta insa aceste module in mod automat, dar dumneavoastra puteti modifica manual setarile cerand browser-ului sa refuze acele module cookie pe care nu le doriti prezente in sistemul dumneavoastra. Acest lucru insa va poate restrictiona accesul complet la produsele website-ului nostru.

Linkuri catre alte website-uri

Website-ul nostru poate contine linkuri catre alte website-uri de interes. Totusi, odata ce ati folosit unul dintre aceste linkuri si ati parasit website-ul nostru, trebuie sa fiti constienti de faptul ca noi nu mai avem nici un control asupra protejarii confidentialitatii dvs. pe parcursul vizitei catre un alt website. In consecinta, nu suntem responsabili pentru protejarea confidentialitatii datelor dvs. personale in acord cu declaratia noastra de confidentialitate deoarece alte website-uri pot avea o politica diferita din acest punct de vedere. Trebuie deci sa acordati atentie acestui aspect si sa consultati declaratia de confidentialitate a website-ului in cauza.

Cum puteti controla folosirea datelor dumneavoastra personale

Puteti alege sa restrictionati colectarea sau folosirea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele moduri: de fiecare data cand vi se cere sa completati un formular pe website-ul nostru, cautati casuta de optiuni personale, pe care daca o bifati veti indica ca doriti ca informatiile oferite sa fie folosite in scopuri de marketing. Daca v-ati dat deja acordul de folosire a datelor dvs. personale in scopuri de marketing, va puteti schimba optiunea trimitandu-ne o nota informativa scrisa sau un email la adresa [email protected].

Noi nu vom vinde, distribui sau da spre folosinta datele dumneavoastra personale catre terti decat daca avem permisiunea dumneavoastra expresa sau daca suntem obligati prin lege sa facem acest lucru. Putem folosi datele dvs. personale pentru a va trimite materiale promotionale ale tertilor despre care noi credem ca va pot interesa numai daca ne dati de stire ca doriti sa se intample acest lucru.

www.fordesign.ro nu va vinde, distribui sau da spre folosinta datele personale ale unui utilizator decat daca acesta nu a respectat termenii si conditiile noastre de utilizare sau daca se incalca drepturile legale de folosire a produselor noastre. In asemenea situatii de abuz fata de produsele oferite de www.fordesign.ro va fi analizat fiecare caz in parte, iar informatiile cu caracter personal relevante pot fi transmise catre compania in cauza sau persoana care a fost victima unui astfel de abuz.

Puteti cere informatii detaliate despre natura datelor dvs. personale pe care le detinem noi. Daca doriti o copie a informatiilor detinute de noi va rugam sa ne scrieti folosind adresa listata la sfarsitul acestei pagini.

Newslettere

www.fordesign.ro foloseste serviciile de email ca modalitate de contactare a clientilor sai. La inregistrarea ca abonat sau la completarea unui formular de contact de pe website-ul www.fordesign.ro, utilizatorul trebuie sa fie de acord cu primirea fara drept de refuz a email-urilor cu caracter non-promotional. Pentru a bloca primirea acestor email-uri din partea www.fordesign.ro trebuie sa renuntati la drepturile de abonat si sa nu mai beneficiati astfel de produsele noastre.

www.fordesign.ro poate trimite de asemenea si email-uri promotionale periodice (ex. oferte speciale).

Informatia suplimentara colectata pentru fiecare newsletter trimis se refera la:

- numarul de newslettere consultate

- numarul de clickuri pentru fiecare link continut in newsletter

Metodologia de abonare/dezabonare la newsletterele promotionale www.fordesign.ro

Fiecare abonament la newsletter trebuie sa fie confirmat. Confirmarea (dublu opt-in) se face prin trimiterea unui email de intampinare initial, in care se cere utilizatorului sa confirme abonamentul prin apasarea cu click a linkului unic si personalizat de confirmare. In acest fel ne asiguram suplimentar ca utilizatorul este de acord de la bun inceput cu trecerea sa pe lista de newslettere si ca adresele de email sunt reale.

Fiecare utilizator isi poate exprima dreptul de a primi newslettere din partea Societatii prin oferirea adresei sale de email completand unul din formularele de abonare disponibile pe site-ul www.fordesign.ro.

Fiecare newsletter primit contine informatii clare despre expeditor si metodele de dezabonare. Dezabonarea se produce la cateva secunde dupa ce a fost apasat linkul de dezabonare si nu vor mai fi trimise alte email-uri catre utilizatorii care au ales sa nu mai primeasca informatia in cauza, decat daca acestia aleg sa se aboneze din nou la newsletter.

Modificari ale declaratiei de confidentialitate

Putem modifica politica de respectare a confidentialitatii datelor clientilor din cand in cand. Daca/Cand www.fordesign.ro opereaza modificari ale declaratiei de confidentialitate, vom fi pregatiti sa va atragem atentia asupra acestui lucru atat pe pagina noastra de start cat si prin trimiterea de emailuri catre utilizatorii care ne-au dat permisiunea sa facem aceasta. Vom posta toate modificarile operate pe aceasta pagina, in consecinta asigurati-va ca ne vizitati si aici in mod regulat. Ramaneti totusi increzatori ca indiferent de modificarile aduse Politicii noastre de Confidentialitate nu vom folosi nici pe viitor informatiile dumneavoastra personale intr-o maniera alta decat cea stipulata in prezenta Declaratie de Confidentialitate, mai putin in situatiile in care primim acordul dumneavoastra direct.

Contactati www.fordesign.ro in legatura cu politica de confidentialitate

Daca veti considera ca informatiile de natura personala care va privesc in mod direct si pe care le detinem sunt incorecte sau incomplete va rugam sa ne trimiteti un email cat mai repede posibil, la adresa specificata mai jos. Vom corecta in timp util toata datele asupra carora ne-ati atras atentia. Daca aveti si alte intrebari privitor la politica noastra de confidentialitate sau felul in care colectam si folosim informatiile personale, va rugam de asemenea sa ne contactati la adresa:

Adresa postala

S.C. FOR DESIGN S.R.L. (www.fordesign.ro)

Adresa: Strada Mihai Viteazul , nr. 532 A, loc. Ipotești, Județul Suceava

Telefon: +40732760658, +40732760660